Volgers

vrijdag 27 juni 2014

Kuntriehuis en kwiltjes

Eindelijk weer eens een logje over een huis!!! Het heeft lang geduurd; veel swapjes moesten er (helaas) gelijktijdig gemaakt worden (ik heb het al meer gezegd: ik ben een chaoot, ook met de agenda....) en verder, vlak dat niet uit, was er WERK, de grote bedreiging voor d'oprechte hobbyist!

Om met het huis te beginnen: al maanden staat mijn opnieuw verworven kuntriehuis al op mijn werktafel zonder dat er enige actie te bespeuren was.


Oke, de oplettende kijker ziet door de ramen en deuren dat er een en ander los ligt, maar verder blikt het huis je onschuldig aan.
Dit is de binnenkant, en deze foto is van januari (ahum, kejjenagaan...) Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en is er een gedeelte aangepakt.



Ik heb een stuk uit de zolder gezaagd zodat de rechter kamer nu een grote ruimte is. Vervolgens heb ik in het dak twee grote ramen gemaakt zodat er voldoende licht naar binnen valt, deze ruimte is namelijk bedoeld als schildersatelier. Dak moet nu afgewerkt gaan worden, evenals alle ruimtes binnen.
Gelukkig is het bijna zomervakantie zodat ik wat meer tijd heb om achter elkaar door te kunnen gaan.

Verder hangt het een beetje in de lucht: het maken van kwiltjes. Bij de OLMC zijn een aantal leden druk bezig met het maken van een quiltje in een zeskantig patroon en  bij mij was al sinds februari een kwiltje met vierkantjes van 1x1 cm in de maak. 352 stuks!!! Met de hand!!! En dat is nu dus eindelijk af!!

Het meet 28 x 22 cm en past precies op het grote bed in mijn Minimundus huis. Op de foto lijken de kleuren wat flets maar misschien ligt dat aan mijn compu. Ik hoop het maar......

Zo ligt het op het bed; ik zal, vrees ik, het kleurenschema moeten veranderen in deze kamer maar misschien is dat ook wel weer eens verfrissend!

Verder bezocht ik vorige week een quilttentoonstelling en werd daardoor zo enthousiast dat ik direct begon aan een kwilt van eigen ontwerp. Leuk bedacht, maar reeds na twee reepjes met de hand aan elkaar naaien had ik daar  genoeg van; de vierkantjes lagen mij nog vers in het geheugen...... en...het moest weer, zoals gewoonlijk, gisteren klaar.....



De naaimachine dus maar gepakt. Het geheel is wonderwel gelukt, hoewel ik nog eens les moet krijgen in het leuk afwerken van hoekjes, en dat geldt ook voor de geel/groene.
Maarrrr.... op deze manier onderscheiden de handwerkjes zich wel van de Aziatische: echt Westzaans handwerk!! 
Het doorpitten was in een avond gebeurd. Daarvoor had ik advies gevraagd aan twee echte doorgewinterde quiltsters. 
Toen ik mijn best-wel-mooie-kwiltje (vond ik) uit mijn tas haalde zei een van tweeën: "Wat heb jij nou gemaakt, een pannenlap?"  "AARGGGGHHHHHHHHH!!" dacht ik, maar omdat ik echt advies wilde, heb ik mij ingehouden en met veel bloemetjes in mijn stem uitgelegd wat ik wilde. Ook hoorde ik duidelijk wat dedain in de stem van de andere quilt-crack toen ze mij vertelde dat ik voor de markering geen oogpotlood moest gebruiken. (huh... dat heb ik niet eens...)

Maar goed, huis van de kunstenaarmevrouw (kuntriehuis dus) is nog lang niet klaar maar wel alvast een kwilt op haar bed. Dat bepaalt ook gelijk de slaapkamerkleuren. 
Zie je wel, het leven is wel gemakkelijk, als je je maar aanpast, ha ha ha....


Nou, dat was het nu voor even, wordt vervolgd.

maandag 9 juni 2014

In de tuin

Vandaag was het warm. Zeer warm.
Tegen de avond verwachtten wij storm, onweer, windrukken, hagelbuien, kortom, alles wat een mens kan belemmeren in het buitenzitten. Verder dan een klein verkoelend windvlaagje kwam het echter niet; het slechte weer dreef zomaar over.
En aan de tafel buiten gezeten trok het buitenleven aan ons voorbij.....
Als eerste een moedereend met haar mini's. Na het kroos eten was het zoet rusten; ze moesten vroeg gaan slapen en als er een kleintje de kop opstak dook moedereend bestraffend met de snavel richting overtreder.
Ondertussen werd het iets donkerder en ik besloot de nieuwe lantaarntjes nu eindelijk eens te laten branden. Dat was nog niet eerder gebeurd vanwege het feit dat het zo laat donker wordt in deze dagen en/of vanwege  andere dingen dan buitenzitten.
Maar vanavond was het dan toch echt tijd voor een privé  
EIGEN HUIS IN PUIN
 je weet wel, van RTL) . Bij hun tuin make-over branden er ook altijd kaarsen of lantaarns, dus vandaar. 
Om het geheel nog iets leuker te maken zette ik ook wat mini op tafel bij de lampjes.
(Dan kon ik tenminste een logje op dit blog maken)





Ook een minilantaarn maar het kaarsje kan helaas niet branden. Misschien verander ik dat nog eens.

De zon ging prachtig onder: echtgenoot en ik genoten daar erg van, en ondertussen vlogen de vleermuizen ons om de oren .. ahhhh, wat naar nou.....




Dit was om kwart voor tien

Tien uur

 even voor half elf 


Kwart voor elf

En morgen Pinksterdrie!! 
(bokkie kopen)

Niet echt mini's dus, dit logje, maar wel mooie luchten!