Volgers

woensdag 13 april 2011

kinderstoel

Bij het doorbladeren (voor de zoveelste keer) van oude P&M's kwam ik weer nieuwe ideeen en knutsels tegen, waaronder deze kinderstoel. En zoals gewoonlijk zo langzamerhand, werktekening gevolgd met een "Paulatwist", naar eigen inzicht veranderingen aangebracht dus.


Hij is flink behandeld met schuurpapier zodat het echt een oude, gebruikte kinderstoel lijkt
Ik denk dat er nog een kussentje o.i.d. in moet om het geheel af te maken.
Eigenlijk wassie bedoeld voor de villa, maar in deze keuken staat hij ook leuk; hij blijft hier staan.
Ik maak wel een andere........

zondag 3 april 2011

(Pioen)rozen

Afgelopen zondag heb ik in Arnhem een workshopje pioenrozen gekocht bij Sylvia. Ik heb de roosjes gedeeltelijk gemaakt en ze zijn best goed geworden, alleen een beetje klein. Ik heb nu bedacht dat ik zelf wat grotere bolletjes moet maken om de basis al wat gevulder te krijgen; dan worden de rozen vanzelf wel groter. Ik heb deze in een vaasje gezet dat ik ook heb gekocht bij een glasblazer. Dit is de foto om de rozen scherp te laten zien. Hier heb ik de rozen (met veel gehannes; het fotograferen lukte niet zo goed) op het tafeltje staan waar ze voorlopig een plaatsje hebben gevonden.

Ze zijn best wel mooi geworden vind ik.

Ik moet toch eens kijken hoe ik de berichten nog kan veranderen, andere achtergrond, kaders om de foto's, etc. Maarrrrr, het gaat steeds beter!

vrijdag 1 april 2011

krokusjes

Dit zij de krokusjes en de kannen die ik onlangs heb gemaakt. De kannen zijn helemaal gaaf vind ik. Ze zijn gemaakt van een soort wattenachtige kraal die ik gedeeltelijk afsnij en daarna uithol. Het wordt top!
Ben nu bezig met experimenteren hoe ik met servetten en/of plaatjes nog andere dingen kan maken op de kannen.

Ik bijf proberen!

Dit zijn de krokusjes die ik onlangs heb gemaakt. Ik dacht eerst dat ze er heel anders uitzagen dan de originelen, maar dat viel mee. Wat er alleen niet inzit zijn oranje meeldraden. Een kniesoor die daar op let!

weer een poging


Ik heb nu weer ontdekt hoe ik hier moet bloggen. Dit is dus weer een ploeflogje en ik zet er nu een foto bij die ik nog niet eerder heb gebruikt. Dit setje heb ik gemaakt als voorbeeld bij de online miniclub. er hoorde een workshopje bij dat iedereen kon maken.

Bij het volgende logje ga ik experimenteren hoe ik twee foto's erop krijg.

rooksetje

Ik ga meer gebruik maken van dit blog. Leuk dat ik iedere keer het wiel moet uitvinden om te kunnen bloggen, maar zo blijf ik van de straat......

Dit is het laatste dat ik heb gemaakt: een Arts & Craftsstoel en dito boekentafeltje.

De stoel heb ik zo'n beetje van een 1:1 foto gemaakt, geholpen door een bouwtekening uit de P&M. Het tafeltje heb ik geheel naar tekening gemaakt, met dien verstande dat wat ik niet begreep ik gewoon heb weggelaten. En het werd evengoed wat! Het is de bedoeling dat dit setje in het grote huis komt. Ooit!!